Medicinski precizna 3D ilustracija ortodontske terapije

Što je ortodoncija i što se njome rješava?

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi i čeljusti. Cilj ortodoncije nije samo estetsko rješavanje problema, već i rješavanje bolnih stanja te poremećaja sustava žvakanja. Kako je danas dostupna svima, ortodontska terapija nije luksuz, već potreba koja se ne smije zanemariti.

Ortodonstska terapija u Zagrebu

Kome treba ortodontska terapija?

Najveći broj ortodontskih pacijenata su adolescenti koji imaju iskrivljene zube ili im zubi nisu na pravom mjestu. No, ortodoncija je i za sve pacijente koji su nezadovoljni njihovom estetikom, ali i utjecajem na zdravlje usne šupljine. Kandidati za fiksnu ortodontsku terapiju su osobe starije od 13 godina, dok kandidati za mobilnu ortodontsku terapiju mogu biti i osobe mlađe od 13 godina.

Dogovorite besplatan pregled

Vrste ortodontskih terapija i naprava

Fiksni aparatić za zube (fiksna ortodoncija)

Mobilni aparatić za zube (mobilna ortodoncija)

Retencija (retainer)

Prozirni aparatić za obje čeljusti (clear aligner)

Cilj ortodoncije nije samo estetsko rješavanje problema, nego i rješavanje bolnih stanja i poremećaja žvačnog sustava. Ortodontska terapija danas je dostupna svima i nije luksuz već potreba koja se ne smije zanemariti.

Tina Rumoh Pernar

dr. med. dent.

  • IZRADA FIKSNIH I MOBILNIH APARATIĆA ZA ZUBE
  • IZRADA RETAINERA I INDIVIDUALAN PLAN TERAPIJE

Kako izgleda ortodontska terapija?

Priprema za ortodontsku terapiju počinje detaljnim pregledom kod našeg specijalista ortodoncije. Nakon pregleda, on će iznijeti dijagnozu i preporučiti vam najbolji plan ortodontske terapije, pomoću koje ćemo vaše zube postaviti u najbolji mogući položaj.

Priprema za ortodontsku terapiju počinje detaljnim pregledom kod našeg specijalista ortodoncije. Nakon pregleda, on će iznijeti dijagnozu i preporučiti vam najbolji plan ortodontske terapije, pomoću koje ćemo vaše zube postaviti u najbolji mogući položaj.

01

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Česta pitanja o ortodonciji

Koliko traje ortodontska terapija?

Kada se nosi mobilni aparatić?

Koji fiksni aparatić za zube izabrati?

Koje je najbolje rješenje za nepravilan zagriz?

Koliko dugo treba nositi retainer?

Koja je razlika između retainera i aparatića za zube?

Moram li popraviti sve pokvarene zube prije ortodontske terapije?

Ocjena na Googleu

4.8

410 recenzije