BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Koje su najčešće bolesti kod zubi?

Doktorica drži model zuba u rukama.

Postoje mnoge bolesti zuba koje dokazuju da karijes nije jedina bolest od koje zubi oboljevaju. Kako bi bolje shvatili patologiju zubi, pogledajte infografiku!

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Postoje razne bolesti koje se kod zubi javljaju. S nekima su pacijenti upoznati jer su češće, međutim, postoji one manje poznate a koje također mogu zadati mnoge probleme. Štoviše, mnoge su povezane. Kako biste bolje shvatili patologiju* zubi, odlučio sam sa svojim suradnicima napraviti info grafiku (klik na sliku za uvećanje) koja objašnjava koje su najčešće bolesti zuba.

Prikaz 2 pedkutnjaka i 2 kutnjaka na kojima su opisno prikazane najčešće dentalne bolesti.

Fotografirali smo model pretkutnjaka i kutnjaka u našoj poliklinici te opisali bolesti koje se kod zuba javljaju. Nadam se da će vam ovaj blog post pomoći u boljem razumijevanju te da ćete ubuduće više pažnje obratiti na nastale probleme, ali i da ćete ih na vrijeme rješavati. Naime, pravovremenom posjetom stomatologu te dijagnosticiranjem, većina opisanih bolesti se može spriječiti.

Ako imate dodatnih pitanja vezanih uz prikazanu info grafiku ili tražite dodatno pojašnjenje za pojedine bolesti, slobodno napišite u komentarima. Rado ću vam odgovoriti.

*Patologija (patološka anatomija) je znanost koja se bavi proučavanjem bolesti, odnosno promjenama na stanicama, tkivima i organima nastalim tijekom bolesti.

Dogovorite besplatan specijalistički pregled

Rezervirajte termin koji uključuje besplatan specijalistički pregled dentalne situacije, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu usluge u skladu s vašim željama i mogućnostima. Slobodno nas pitajte sve što vas zanima - rado ćemo odgovoriti!

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više

Osnove zubnih implantata: PRVI KORAK PREMA TRAJNOM OSMIJEHU

Pročitaj više
Pročitaj više