BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Nevidljivi aparatić za zube

Stavljanje nevidljivog aparatica na zube

Nepravilni položaj zubi i čeljusti narušavaju estetiku i utječu na zdravlje usne šupljine. Osim estetike, ortodoncija rješava bolna stanja i poremećaj žvačnog sustava.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Prvi posjet specijalistu ortodoncije preporučuje se oko 7 godine života jer se već tada mogu primijetiti eventualne nepravilnosti te ih se na vrijeme može tretirati. Početak izmjene mliječnih zubića idealan je za početak mobilne ortodontske terapije, dok s otprilike 12 godina započinje terapija fiksnim aparatićem.

Nevidljivi aparatic tj prozirna udlaga na stolu.

Mnogi pacijenti me u zadnje vrijeme pitaju za novi trend ispravljanja zubi u Hrvatskoj – ispravljanje nepravilnosti zubi prozirnim ortodontskim aparatićem (tzv. udlage).
Prozirni ortodontski aparatići za zube razlikuje se od klasičnog fiksnog i mobilnog aparatića, što zbog funkcionalnosti, što zbog izgleda.

Postupak ispravljanja zubi počinje pregledom kod specijalista, koji individualno izrađuje plan terapije i procjenjuje dužinu trajanja terapije. Nevidljivi aparatić je set prozirnih udlaga koje se rade prema preciznim otiscima čeljusti posebnom tehnologijom te se za svaku fazu pomicanja izrađuje po jedna udlaga. Udlage je potrebno nositi 24 sata dnevno – skidanje je dozvoljeno samo prilikom jela.

Terapija nevidljivim aparatićima traje duže od uobičajenih te se u pravilu koristi za ispravljanje blažih nepravilnosti položaja zubi.

Glavne prednosti nevidljivog aparatića: u potpunosti je nevidljiv i oralnu higijenu je puno lakše održavati što nije slučaj s fiksnim aparatićem za zube te nije potrebno dolaziti na klasična zatezanja.

Clear aligner na modelu zuba.

Kao što sam već napomenula, ovo je idealno rješenje za osobe koje žele ispraviti manje nepravilnosti zubi. Kod kompliciranih nepravilnosti i dalje bih svojim pacijentima preporučila fiksni aparatić za zube – metalne bravice jer se pomoću njih mogu vršiti složeni pokreti cijelog zubnog luka.

Dogovorite besplatan specijalistički pregled

Rezervirajte termin koji uključuje besplatan specijalistički pregled dentalne situacije, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu usluge u skladu s vašim željama i mogućnostima. Slobodno nas pitajte sve što vas zanima - rado ćemo odgovoriti!

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više

Osnove zubnih implantata: PRVI KORAK PREMA TRAJNOM OSMIJEHU

Pročitaj više
Pročitaj više