BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Zubne Ljuskice - Nadogradnja Osmijeha Bez Oštećenja Prirodnog Zuba

Zubne ljuskice predstavljaju inovativno rješenje za estetske probleme zuba koje omogućuje transformaciju osmijeha bez oštećenja prirodnih zuba. Njihova estetska savršenost, minimalna invazivnost i trajnost čine ih privlačnom opcijom za mnoge pacijente koji teže lijepom i blistavom osmijehu. U ovom blogu vam donosimo sve detalje o ovoj usluzi, koje su njene prednosti i koliko iznosi ukupna cijena.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Svijet stomatologije neprestano evoluira kako bi pružio pacijentima najbolje moguće rješenje za njihov osmijeh. Jedna od revolucionarnih tehnika koja je osvojila estetski svijet su zubne ljuskice. Ova inovativna metoda omogućuje transformaciju osmijeha bez potrebe za oštećenjem prirodnih zuba. U ovom blog postu, istražujemo kako zubne ljuskice igraju ključnu ulogu u estetskoj stomatologiji i kako vam mogu pomoći postići željeni osmijeh.

Što su zubne ljuskice?

Zubne ljuskice su tanke, prilagodljive ljuske koje se priljepljuju na prednje površine prirodnih zuba. One su dizajnirane da prekriju nepravilnosti, diskoloracije, manje nepravilnosti u obliku zuba, te da stvore savršen, blistav osmijeh. Ova metoda je popularna među poznatim osobama i mnogim pacijentima širom svijeta koji teže savršenom osmijehu.

Koje su prednosti zubnih ljuskica?

Estetska savršenost

Jedna od najznačajnijih prednosti zubnih ljuskica je njihova sposobnost da stvore estetsku savršenost. Diskoloracije koje se ne mogu ukloniti izbjeljivanjem, manje nepravilnosti u obliku zuba i razmaci između zuba, sve to može biti riješeno postavljanjem zubnih ljuskica. Zubne ljuskice pružaju prirodan izgled, a estetika je njihova najveća prednost.

Minimalna invazivnost

Proces postavljanja zubnih ljuskica minimalno je invazivan. Stomatolog priprema površinu prednjih zuba minimalnim brušenjem, čime se očuvava struktura prirodnog zuba. Ova minimalna invazivnost čini ih atraktivnom opcijom jer se prirodni zubi očuvavaju i ostaju snažni.

Trajnost

Zubne ljuskice izrađuju se od izuzetno izdržljivih materijala, poput porculana, koji su otporni na mrlje i oštećenja. Pravilnim održavanjem, zubne ljuskice mogu trajati mnogo godina, čineći ih dugoročnim rješenjem za estetske potrebe.

Brza transformacija

Zubne ljuskice omogućuju brzu transformaciju osmijeha. U većini slučajeva, pacijenti mogu postići željeni izgled za samo nekoliko posjeta stomatologu, što je veliki plus za one koji žele brze rezultate.

Blog header (10)

Postupak postavljanja zubnih ljuskica

1.korak: Konzultacija i Planiranje

Prvi korak u postupku je konzultacija s našim stomatologom. Tijekom termina besplatnog prvog pregleda, stomatolog će procijeniti vašu oralnu situaciju, razgovarati o vašim ciljevima i odabrati najbolji pristup za vašu transformaciju osmijeha. Ovo je prilika da izrazite svoje želje i postavite pitanja kako biste bili potpuno informirani o postupku.

2.korak: Priprema Prirodnih Zuba

Nakon konzultacije, ako se odlučite za postavljanje zubnih ljuskica, stomatolog će pripremiti površinu prednjih zuba. Ova priprema može uključiti minimalno brušenje zuba kako bi se stvorio prostor za ljuskice. Ovaj korak omogućuje da ljuskice pravilno prianjaju na zube.

3.korak: Otisci i Izrada

Nakon pripreme, uzimaju se precizni otisci vaših zuba. Ti otisci koriste se za izradu prilagođenih zubnih ljuskica. Naš dentalni tehničar za protetiku koristi ove otiske kako bi stvorio ljuskice koje će savršeno odgovarati vašim zubima i estetskim ciljevima.

4.korak: Postavljanje

Kada su ljuskice izrađene, dolazi vrijeme za njihovo postavljanje. Stomatolog pažljivo provjerava pravilno pristajanje ljuskica na vaše zube, a zatim ih precizno preljepljuje. Postavljanje zubnih ljuskica obično je brz proces, i rezultira trenutačnom transformacijom osmijeha.

Blog header (11)

Kako treba održavati zubne ljuskice?

Održavanje zubnih ljuskica nije komplicirano, ali zahtijeva redovitu njegu i higijenu. Evo nekoliko savjeta za održavanje vaših ljuskica:

Redovito četkanje i pravilna oralna higijena: Održavajte redovitu rutinu četkanja zuba i upotrebljavajte neabrazivnu pastu za zube kako biste spriječili oštećenja ljuskica.

Izbjegavanje hrane i napitaka koji mrljaju: Pokušajte izbjegavati konzumaciju tamnih napitaka poput kave, crnog čaja, crnog vina ili gaziranih napitaka koji mogu uzrokovati mrlje na ljuskicama.

Redovite posjete stomatologu: Redovite kontrole kod stomatologa važne su za održavanje zdravlja i trajnosti vaših ljuskica. Stomatolog će provjeravati stanje vaših ljuskica i obavljati potrebne popravke ili zamjene ako je potrebno.

Koja je cijena zubnih ljuskica?

Ukupna cijena usluge ugradnje zubnih ljuskica ovisi o individualnoj situaciji i razlikuje se od pacijenta do pacijenta. Cijena keramičke ljuskice po zubu iznosi 350,00 €, no ona se može razlikovati ovisno o aktualnim popustima i načinima plaćanja.

Mi u našoj poliklinici Arena Dental imamo mogućnost obročnog plaćanja do 36 rata bez kamata.

▪️ PBZ Visa Inspire, Maestro 2 - 36 rata

▪️ Diners 2 - 36 rata

▪️ Zagrebačka banka Maestro 2 - 24 rate

▪️ Visa Premium - 36 rata

▪️ Erste plus 2 - 12 rata

▪️ Zagrebačka banka MasterCard, Visa 2 - 36 rata

▪️ OTP banka MasterCard, Visa 2 - 36 rata

Zubne ljuskice predstavljaju inovativno rješenje za estetske probleme zuba koje omogućuje transformaciju osmijeha bez oštećenja prirodnih zuba. Njihova estetska savršenost, minimalna invazivnost i trajnost čine ih privlačnom opcijom za mnoge pacijente koji teže lijepom i blistavom osmijehu.

Blog header (12)

Prije nego se odlučite za postavljanje zubnih ljuskica, važno je konzultirati se sa stomatologom koji će vam pomoći da razumijete sve aspekte ovog postupka i kako će on utjecati na vaše oralno zdravlje i estetiku. Transformacija osmijeha može biti ispunjavajuća i povratiti samopouzdanje, a zubne ljuskice su alat koji vam to omogućuje. Osmjehnite se s ponosom!

Za više informacija slobodno ispunite kontakt formu i mi ćemo Vam se u vrlo kratkom roku javiti s odgovorom na sva pitanja!

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Zašto estetsko uljepšavanje lica u stomatološkoj poliklinici?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više