BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Razmišljate li o ugradnji zubnih implantata?

Zubni implantati – prikaz titatnskog vijka u modelu zuba.

Nedostatak vlastitih zubi ozbiljan je problem s kojim se danas susreće sve više ljudi. Do gubitka zubi može doći iz raznih razloga i vrlo je bitno što prije nadoknaditi zube koji nedostaju kako bi osoba koja se susrela s nedostatkom zubi, mogla normalno i bez problema funkcionirati u svakodnevnom životu te imati zdrav i lijep osmijeh.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Uz ostala stomatološka rješenja za bezubost, najmodernije doživotno rješenje koje danas nudi stomatologija je ugradnja zubnih implantata.

Ugradnja zubnih implantata dio je svakodnevice u poliklinici Arena Dental te smo do sada uspješno ugradili preko

30 000 tisuća zubnih implantata te time vratili osmijeh na lice 75 000 zadovoljnih pacijenata.

Stoga ako razmišljate o ugradnji zubnih implantata u našoj poliklinici možete biti sigurni da se prepuštate stručnom timu s preko 11 godina iskustva u ovoj vrsti zahvata koji radi isključivo s certificiranim i najkvalitetnijim materijalima i uz pomoć najmodernije stomatološke tehnologije.

Prilikom prve posjete poliklinici Arena Dental i prije nego se pacijent odluči ući u terapiju, naš stručni tim koji se sastoji od doktora, dentalne asistentice i oralnog kirurga prolazi detaljne konzultacije. Doktor sluša želje pacijenta i sukladno zdravstvenom i financijskom stanju pacijenta, prezentira najbolji plan terapije za ugradnju zubnih implantata.

Znate li koji je uzrok vašeg gubitka zuba?

Vlastiti zubi su naravno najbolje rješenje za sve potrebe usne šupljine i najbolje nam odgovaraju. Međutim, postoje razne situacije gdje dolazi do gubitka jednog ili više zuba.

Glavni krivci za nedostatak zubi mogu biti današnji ubrzani tempo i način života što kao posljedicu može imati lošu i neredovitu oralnu higijenu. Također, velik broj pacijenata susreće se s gubitkom zubi radi genetskih predispozicija na koje je ponekad vrlo teško utjecati.

Do gubitka zubi može doći i radi raznih bolesti desni ili nesreća te u takvim situacijama, zubni implantati mogu potpuno i trajno zamijeniti zube koji nedostaju.

Našem stručnom timu je jako važno znati zašto je kod Vas došlo do gubitka zubi kako bi mogao isplanirati dugoročno i kvalitetno rješenje uz pomoć zubnih implantata.

Pripema za ugradnju implantata.

Koliko zubnih implantata mogu ugraditi?

Svaki pacijent ima različitu situaciju u ustima te tako postoje i različita rješenja za nedostatak zubi pomoću zubnih implantata.

U slučaju nedostatka samo jednog zuba, ugradnja implantata ima prednost u odnosu na most, kojim je također moguće sanirati nedostatak zuba, jer kod ugradnje zubnog implantata, implantacija je jednostavniji i potpuno bezbolan zahvat budući da se susjedni zubi ne trebaju brusiti (ostaju netaknuti).

Ako nedostaje više zubi, implantati služe kao nosači mosta sastavljenog od zubnih krunica, a iznimno i u kombinaciji s pacijentovim prirodnim zubima.

U slučaju potpune bezubosti ugrađuje se 4-6 zubnih implantata koji služe kao nosači mostova.

Najveći mogući broj zubnih implantata koje osoba može ugraditi je 6 implantata po čeljusti, odnosno sveukupno 12.

Objašnjenje pacijentitic o ugradnji implantata.

Kako znati koliko mi treba zubnih implantata?

Koliko vam je zubnih implantata potrebno ugraditi može procijeniti i odlučiti jedino specijalist nakon obavljene dijagnostike i detaljne analize stanja u ustima pacijenta.

Kako bi odlučio koliko je implantata potrebno ugraditi i na koje pozicije, oralni kirurg očitava digitalni CT koji je jako bitan dio konzultacije jer pomoću njega oralni kirurg mjeri i precizira sve parametre koji su bitni za postizanje maksimalne preciznosti i kvalitete zahvata.

Kada se pacijent odluči ući u terapiju, stručni tim će ga upoznati sa svim fazama terapije te će unaprijed dobiti sve termine zahvata.

Prilikom prve posjete poliklinici Arena Dental i prije nego se pacijent odluči ući u terapiju, naš specijalistički tim koji se sastoji od doktora, dentalne asistentice i oralnog kirurga prolazi detaljne konzultacije, sluša želje pacijenta i sukladno zdravstvenom i financijskom stanju pacijenta, prezentira najbolji plan terapije za ugradnju zubnih implantata.

Koliko traje ugradnja zubnog implantata?

Umetanje zubnog implantata, titanskog vijka, prvi je korak u postupku ugradnje. Ovaj postupak traje svega 15 minuta te se ovisno o pacijentu obično obavlja u samo jednom dolasku. Svaki pacijent prije samog zahvata dobiva lokalnu anesteziju te time može biti potpuno siguran da će zahvat biti potpuno bezbolan.

Doktori poliklinike ARENA pripremaju pacijenta za zahvat.

Nakon što pacijent završi sa zahvatom na oralnoj kirurgiji i prije nego ode kući, dobiva led koji je potrebno držati na licu sa strane gdje je implantat ugrađen kako bi se spriječile eventualne otekline te također dobiva i sve potrebne lijekove uz detaljne upute za njihovu primjenu sve s ciljem da mjesto gdje je zubni implantat ugrađen što brže zaraste.

Nakon ugradnje implantata započinje oseointegracija, proces u kojem se implantat spaja, tj. Sraste s kosti i postaje potpuna zamjena korijenu zuba. Taj proces traje otprilike 3 mjeseca nakon čega pacijent dolazi na postavljanje zubne krunice.

Koja vrsta zubnih krunica je najbolje rješenje za Vas?

Završna faza ugradnje implantata je postavljanje nadogradnje, odnosno zubne krunice. Zubne krunice, poznate i kao navlake za zube, protetska su rješenja koja nadomještaju dio ili cijelu krunu zuba. Vraćaju prirodan izgled zubu te ponovno uspostavljaju njegovu funkciju.

Zubne krunice trajno se fiksiraju na zubni implantat s ciljem rekonstrukcije izgubljene funkcije i estetike zuba.

Pacijent može birati između potpune keramičke krunice, metal-keramičke krunice i cirkonske krunice.

Prvo se postavlja privremena krunica koja pomaže „oblikovati“ desni, nakon čega se postavlja trajna krunica. Veličina, oblik i boja zubnih krunica su jedinstvene, vizualno se miješaju s ostatkom zubi i postižu potpuno prirodan izgled. Sama zubna krunica izrađuje se u našem zubotehničkom laboratoriju od strane naših dentalnih tehničara koji tijekom cijele terapije vrlo blisko surađuju s doktorima te su uključeni u svaki korak zahvata kako bi pacijent dobio upravo onakav zub kakav želi.

Zubne krunice

Novi zub traje doživotno uz pravilno održavanje oralne higijene

Nakon ugradnje zubnih implantata važno je nastaviti pravilno održavati redovnu oralnu higijenu. Pravilno održavanje oralne higijene uključuje redovito četkanje zuba ujutro i navečer, korištenje zubnog konca ili svile te tekućine za ispiranje usne šupljine. Preporuka je redovito ići na pregled i raditi profesionalno uklanjanje zubnog kamenca i plaka kod stomatologa, barem 2 puta godišnje.

Sretan pacijent poliklinike ARENA

Javite nam se i vratite predivan osmijeh na svoje lice!

Ako Vas zanima jeste li kandidat za ugradnju zubnih implantata te koliko zubnih implantata trebate ugraditi kako bi dobili nov, lijep i zdrav osmijeh – javite nam se i naručite se na besplatne konzultacije te primite vlastiti plan terapije s najboljim rješenjem. ?

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više