BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

NOVI POČETAK S NOVIM OSMIJEHOM

Gospodin Adriano s novim ARENA osmijehom.

Nezadovoljan svojim osmijehom gospodin Adriano odlučio se za transformaciju u Poliklinici Arena.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Gospodin Adriano posjetio je u Stomatološku polikliniku ARENA sa željom da riješi probleme sa zubima koji ga muče godinama. Osim evidentnog nedostatka u estetici osmijeha, ono što je pacijentu predstavljalo veći problem je preosjetljivost potrošenih zuba i nemogućnost normalnog žvakanja. Nakon što je gospodinu predložen plan terapije on ga je prihvatio bez imalo oklijevanja i razmišljanja. Tijek terapije je zamišljen u dvije posjete i kroz nekoliko faza.

Stanje pacijentovih zuba prije zahvata u poliklinici ARENA.

Prilikom prvog posjeta napravljen je detaljan specijalistički pregled (3D CBCT i 2D dijagnostika, klinički pregled) te je utvrđeno da, osim nedostatka nekoliko zuba, postoji jedan zub koji je potrebno izvaditi zbog velikog upalnog procesa te jedan zub kojem je potrebna revizija (ponovno endodontsko liječenje jer staro punjenje nije bilo dobro izvedeno). Nakon što su gospodinu temeljito očišćene meke i tvrde zubne naslage, zubi su ispolirani te je jedan zub revidiran, napravljena je dubinska parodontoplastika. Istog dana specijalist oralne kirurgije mu je uzlokalnu anesteziju izvadio jedan zub te postavio dva implantata u donju čeljust zbog nedostatka donjih kutnjaka (lijeva i desna strana). Nakon što je specijalist procijenio da je potrebno pričekati 4 mjeseca na oseointegraciju implantata (sraštanje implantata s čeljusnom kosti), pacijent je dobio sve potrebne lijekove (antibiotik, tablete protiv bolova, led) i zakazan je novi termin zanekoliko mjeseci.

Nakon što su prošla 4 mjeseca, gospodin Adriano je stigao na svoj drugi termin u Polikliniku ARENA, jedva čekajući svoj novi osmjeh. Tom prilikom izrađen je kontrolni rentgenski (2D) snimak koji je pokazao da su implantati oseointegrirali s čeljusti, što je znak da radovi mogu ići dalje. Za početak bilo je potrebno dogovoriti s pacijentom hoće li se raditi kombinacija cirkon-keramičkih krunica (prednjih deset zuba) i metal-keramičkih krunica (kutnjaci) jer je napomenuo kako mu je osim funkcije žvakanja važna i estetika prednjih zuba. U suradnji sa stomatologom pacijent je izabrao boju, veličinu i oblik zuba. Želje su zabilježene i poslane u dentalni laboratorij Poliklinike ARENA. Pod lokalnom anestezijom potom su preparirani svi zubi gornje i donje čeljusti, uzeti su otisci i napravljene privremene krunice dok se iz laboratorija čeka završni rad.

Sljedećeg dana napravljena je proba konstrukcije, odnosno probu cirkona i metala na zubima, na kojoj je utvrđeno da sve savršeno prijanja te je preostalo jedino s veseljem čekati sljedeću probu.

Tri dana nakon zadnje probe, stigli su “novi zubi” a gospodin Andriano jedva je dočekao trenutak da u ogledalu vidi svoj novi osmjeh. Rezultat je bio savršen, a pacijent neopisivo sretan i zadovoljan. Adriano se teško mogao odvojiti od svojih novih zuba, ali bilo je potrebno poslati rad na konačnu glazuru u dentalni laboratorij. Nakon 2 sata slijedilo je fiksiranje keramičkih krunica. One su trajno cementirane nakon što je usklađena okluzija (zagriz) i time su pacijentu omogućene funkcijske kretnje s novim zubima. Nakon cementiranja uzet je otisak gornjih zuba radi izrade zaštitne udlage koja će pomoći pacijentu da preko noći ne stišće zubima i da relaksira mišiće i čeljusni zglob.

Arena osmijeh s cirkonskim krunicama.

Presretni Adriano pri odlasku je dogovorio svoj kontrolni pregled za 6 mjeseci.

Želite znati jeste li kandidat za ovu vrstu zahvata? Kontaktirajte nas na 01/6542-655, stojimo Vam na raspolaganju!

Dogovorite besplatan specijalistički pregled

Rezervirajte termin koji uključuje besplatan specijalistički pregled dentalne situacije, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu usluge u skladu s vašim željama i mogućnostima. Slobodno nas pitajte sve što vas zanima - rado ćemo odgovoriti!

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Zašto estetsko uljepšavanje lica u stomatološkoj poliklinici?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više