BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Novi osmijeh

Gospodin Ivan s novim Arena Dental osmijehom.

Nezadovoljan svojim osmijehom gospodin Ivan odlučio se za transformaciju u Poliklinici Arena Dental

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Gospodin Ivan godinama nije uživao u hrani, niti je zadovoljan estetskim izgledom svojih zubi. Ubrzo nakon što nam se obratio za pomoć našao se na prvom specijalističkom pregledu koji se sastojao od 2D i 3D CBCT dijagnostike i kliničkog pregleda usne šupljine. Ustanovili smo da pacijentu nedostaje većina zuba straga (pretkutnjaci i kutnjaci) i iz tog razloga počeli su se pojačano trošiti prednji zubi. Cilj našeg protetskog plana bilo je ponovno uspostavljanje optimalne žvačne funkcije tako da nadomjestimo zube koji nedostaju i zbrinjavanje prednjih zubi u funkcionalnom i estetskom smislu. Takav plan iziskuje višemjesečnu terapiju koja je predviđena u nekoliko posjeta.

Stanje pacijentovih zuba prije zahvata u poliklinici ARENA.

PRVI POSJET

Nakon profesionalnog čišćenja i poliranja zubi od mekih i tvrdih naslaga, pacijentu je ugrađeno po dva implantata u svakoj čeljusti. Oralni kirurg je procijenio da s obzirom na kvalitetu čeljusne kosti moramo čekati 5 mjeseci na oseointegraciju implantata (srašćivanje implantata i kosti). Za to vrijeme napravili smo nekoliko ispuna i uklonili karijese gdje su bili prisutni.

DRUGA POSJETA

U drugoj posjeti gospodinu Ivanu oralni kirurg je otvorio implantate i stavio posebne vijke koji imaju ulogu pravilnog oblikovanja zubnog mesa oko implantata, kako bi zubno meso oko buduće krunice izgledalo prirodnije.

TREĆA POSJETA

Nakon mjesec dana stiglo je vrijeme da terapiju privedemo kraju. Prije samog brušenja gospodinu Ivanu predočili smo izgled i dimenziju budućih zuba. Bio je veoma zadovoljan našim rezultatom i to je bio znak da možemo krenuti u zadnju fazu. Uz lokalnu anesteziju izbrusili smo sve zube gornje i donje čeljusti, uzeli otiske i odredili međučeljusni odnos. Iz poliklinike je pacijent izašao s privremenim zubima koje je izradio naš dentalni tehničar.

Kroz nekoliko dana imali smo prvu probu, a to je bila proba konstrukcije, odnosno proba cirkona. Ustanovili smo da je zagriz pacijenta dobar te smo dogovorili sljedeću probu.

Predzadnja proba, ali najuzbudljivija uslijedila je nekoliko dana kasnije. Radi se o probi keramike, gdje pacijent može vidjeti izgled svojih budućih zuba (boja, oblik, veličina). S obzirom na to da smo pacijentu prije brušenja već pokazali kako će izgledati budući osmijeh, ovom smo probom samo definirali da smo zadovoljni rezultatom. Rad je poslan u laboratorij na stavljanje glazure i taj isti dan rad je trajno cementiran u ustima pacijenta.

Arena osmijeh s cirkonskim krunicama.

Ovim smo načinom rada gospodinu Ivanu vratili žvačnu funkciju s kojom je bio nezadovoljan prethodno, te mu uljepšali osmjeh

Rezultat je bio sjajan, naš zadatak obavljen a pacijent zadovoljan!

Pacijent stomatološke poliklinike ARENA s novim osmijehom.

Dogovorite besplatan specijalistički pregled

Rezervirajte termin koji uključuje besplatan specijalistički pregled dentalne situacije, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu usluge u skladu s vašim željama i mogućnostima. Slobodno nas pitajte sve što vas zanima - rado ćemo odgovoriti!

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Zašto estetsko uljepšavanje lica u stomatološkoj poliklinici?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više