BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Najbolja rješenja za bezube čeljusti: Pronađite svoj savršeni osmijeh

Nedostatak zuba ne samo da može utjecati na samopouzdanje i izgled osmijeha, već može dovesti i do drugih problema, kao što su žvakanje hrane, govor i brojni drugi. Kako bi spriječili sram, nelagodu i komplikacije koje su rezultat odgode posjete stomatologu i rješavanja problema bezube čeljusti i gubitka zuba, važno je reagirati na vrijeme i odabrati uslugu koja će sve probleme sa zubima riješiti brzo, bezbolno i po cijeni koja odgovara pacijentu. Gubitak zubi i bezuba čeljust mogu biti izvor velikih frustracija i problema za mnoge ljude.

AUTOR ČLANKA

Branka Horvat

Koje usluge mogu riješiti gubitak zuba?

Srećom, postoji nekoliko rješenja za ovaj problem, od kojih je najpopularnije implantacija zuba, posebno metoda "All-on-4".

All-on-4 metoda. All-on-4 metoda jedna je od najpopularnijih i najefikasnijih metoda za rješavanje bezube čeljusti. Ovom metodom stomatolog će ugraditi četiri implantata u čeljust. Ti implantati će biti postavljeni tako da se mogu osloniti na čeljust, a na njih će se postaviti fiksni most koji će nadomjestiti sve zube u gornjoj ili donjoj čeljusti. Ovaj most je trajan i ne može se samostalno skinuti, pa pacijenti mogu imati osmijeh koji izgleda i funkcionira kao pravi zubi.

Mobilne proteze. Proteze su jedno od najstarijih rješenja za bezube čeljusti, a i dalje su vrlo popularne. Postoje parcijalne proteze koje se koriste kada nedostaje samo nekoliko zuba, a postoje i potpune proteze koje se koriste kada nedostaju svi zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti. Proteze se obično izrađuju od akrilata i metala, a mogu se ukloniti i staviti natrag u usta po potrebi.

Zubni mostovi. Mostovi su još jedno rješenje za bezube čeljusti, posebno kada nedostaje samo nekoliko zuba. Mostovi se sastoje od umjetnih zuba koji su pričvršćeni na prirodne zube ili implantate na obje strane praznine u ustima. Ovi mostovi se mogu izraditi od različitih materijala, uključujući keramiku, cirkon ili metal, i mogu trajati nekoliko godina.

Zubni implantati. Implantati su još jedno popularno rješenje za bezube čeljusti. To su mali titanski vijci koji se umetnu u čeljust i koji služe kao zamjena za korijen zuba. Nakon što se implantati postave, fiksni most se može pričvrstiti na njih, a mogu se koristiti i kao podloga za proteze. Implantati su trajno rješenje koje, uz pravilno održavanje, dobru oralnu higijenu i redovite stomatološke preglede, mogu trajati doživotno.

Untitled (1080 × 750px)

O čemu ovisi odabir najboljeg rješenja za novi osmijeh?

U konačnici, postoji mnogo rješenja za bezube čeljusti, a odabir pravog rješenja ovisi o mnogim faktorima, uključujući vaše osobne preferencije, zdravlje čeljusti, financijske mogućnosti i ostale specifične potrebe. Najbolje je razgovarati sa stomatologom o svojim opcijama i zajedno pronaći najbolje rješenje za vas.

Važno je naglasiti da rješenja za bezube čeljusti nisu samo estetski važna, već i važna za održavanje zdravlja usta i tijela u cjelini. Nedostatak zuba može dovesti do gubitka kostiju u čeljusti, što može uzrokovati dodatne probleme kao što su smanjena funkcionalnost čeljusti i izloženost osjetljivosti korijena zuba. Rješavanje ovog problema na vrijeme može spriječiti daljnje probleme i poboljšati opće zdravlje.

Ukratko, bezuba čeljust nije kraj svijeta i postoje mnoga rješenja za ovaj problem. All-on-4 metoda je popularna i učinkovita opcija za mnoge, ali postoji i niz drugih rješenja, uključujući proteze, mostove i implantate. Razgovor sa stomatologom i donošenje informirane odluke može pomoći u pronalaženju najboljeg rješenja za vas i vašu bezubu čeljust.

Untitled (1080 × 750px) (1)

Kako doći na besplatan prvi pregled?

Ako imate bezubu čeljust, ne oklijevajte razgovarati sa svojim stomatologom o vašim opcijama i početi raditi na rješenju što je prije moguće. Vraćanje vašeg osmijeha i zdravlja usne šupljine može promijeniti vaš život na bolje.

Stoga, ako imate bilo kakvih pitanja ili želite razgovarati o opcijama za rješavanje vašeg problema bezube čeljusti, obratite nam se još danas pozivom na 01 6542 655, mailom na info@arenadental.hr ili ispunjavanjem kontakt forme koja se nalazi ispod ovog bloga. Javite se - vaš novi osmijeh čeka!

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više