BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Kako se pripremiti za prvi posjet stomatologu?

Danas pacijenti često čekaju zadnji čas da bi došli na prvi pregled, što je nerijetko rezultat potpuno ‘’uništenih’’ zubi, kojima nažalost nema spasa.

AUTOR ČLANKA

Lukas Džodan dr.dent.med.

Puno ljudi danas ima veliki strah od stomatologa - bilo da su imali loše iskustvo u prošlosti ili jednostavno imaju strah od boli.

Današnja stomatologija je puno napredovala te su danas na tržištu prisutni lijekovi, kao i anestezije za ublažavanje boli.

posjet-stomatologu-pregled

Danas pacijenti često čekaju zadnji čas da bi došli na prvi pregled, što je nerijetko rezultat potpuno ‘’uništenih’’ zubi, kojima nažalost nema spasa.

Oralno zdravlje utječe na kompletno zdravlje cijelog tijela te je svakako preporuka da usta pacijenata prvo dovedemo u zdravo stanje. Naša je preporuka u poliklinici Arena da se odvažite te dogovorite svoj prvi pregled kako bi uopće vidjeli što se sve treba napraviti. Nemojte se bojati niti cijene zahvata jer se za svakog pacijenta može naći neka opcija koja je njemu prihvatljiva.

Zašto i kako doći na prvi pregled?

Sam proces dolaska na prvi pregled sastoji se od dva jednostavna koraka:

  1. odvažiti se i odlučno krenuti na put koji vodi do lijepog i zdravog osmijeha
  2. nazvati polikliniku Arena ili poslati mail gdje naš dragi centar podrške pronađe prvi slobodan termin kada pacijentu to najbolje odgovara

Kada dođete kod nas u polikliniku Arena pola posla ste već obavili. Slijedi ispunjavanje upitnika kako bismo znali bolujete li od nekih bolesti te vas vodimo na slikanje rtg-a ili CT-a. Ako posjedujete rtg ili CT, ne star više od 6 mjeseci, svakako ga ponesite pa neće biti potrebe slikati ga kod nas. Unutar 6 mjeseci nema nekih značajnijih promjena u usnoj šupljini pa nema potrebe za slikanjem istoga. Nažalost ako je stariji potrebno je poslikati novi kako bi imali točan i precizniji uvid u situaciju.

posjet-stomatologu-ct

Nakon tih tehnikalija konačno dolazite do doktora te 1 na 1 s doktorom prolazite zajedno vaše stanje te dogovaramo što je za vas najbolja opcija.

Svakako poželjno je da dođete već opranih zubiju, ali ako dolazite direktno s posla, neće biti problema. Naše ljubazno osoblje za vas uvijek ima spremnu četkicu i pastu.

posjet-stomatologu-higijena

Svakako to je tek prvi pregled i nema nikakve potrebe da odmah morate nešto odlučiti već prolazimo prvo sve informativno. Ako se odmah odlučite na zahvate - super! Naša simpatična recepcija će odmah tražiti termine za vas. Ako vam treba par dana,opet nikakav problem. Razmislite, donesite odluku sa svojim najmilijima i pokrenite se.

lukas-dzodan-pacijent

Zaključak ovog bloga je da zapravo jedina prepreka do novog osmijeha i sreće ste vi sami sebi. Prebrodite taj strah, vjerujte nam, izgubit ćete ga s vremenom, a napravit ćete veliku i dobru promjenu za sebe.

Zato dođite kod nas u polikliniku Arena na prvi pregled i dozvolite nam da vas osvojimo.

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više