BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Kako laser može smanjiti vrijeme i neugodnosti u stomatološkim tretmanima?

Korištenje dentalnog lasera u stomatologiji je postalo sve popularnije zbog svoje preciznosti, učinkovitosti i manje štetnih učinaka na zdravo tkivo i okolno područje. U poliklinici Arena Dental, naši stomatolozi koriste dentalni laser u različitim stomatološkim tretmanima, uključujući uklanjanje karijesa, lasersku terapiju desni, izradu gingivektomije, izbjeljivanje zubi i uklanjanje obojenja sa zubi.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Koje su prednosti dentalnog lasera?

Dentalni laser je tehnologija koja koristi snop svjetlosti visokog intenziteta za obradu zubi i tkiva u ustima. Korištenje dentalnog lasera ima brojne prednosti. Osim što omogućuje preciznije i učinkovitije tretmane, dentalni laser ima manje štetnih učinaka na zdravo tkivo i okolno područje.

Također, dentalni laser pomaže u suzbijanju krvarenja tijekom zahvata, što znači da se zahvati mogu obaviti brže i bezbolnije. Osim toga, dentalni laser također može pomoći u suzbijanju infekcija i potaknuti zacjeljivanje rana.

laser-blog-3

Primjena dentalnog lasera u stomatološkim tretmanima

Jedna od primjena dentalnog lasera je uklanjanje karijesa i popravak zuba. Zahvaljujući preciznosti lasera, karijes se može ukloniti bez oštećenja zdravog zubnog tkiva, čime se postiže bolja kvaliteta popravka.

Dentalni laser se također koristi u liječenju bolesti desni i uklanjanju bakterija iz džepova desni. Ova primjena se naziva "laserska terapija desni" i pokazuje se vrlo učinkovitom u suzbijanju infekcija i poticanju rasta novog, zdravog tkiva.

Druga primjena dentalnog lasera je izrada rezova u mekim tkivima poput usne sluznice ili jezika. Ovaj postupak se koristi za uklanjanje tumora, bradavica ili drugih neoplazmi iz usta. Laser se također koristi u izradi gingivektomije, gdje se uklanja dio gingive koji prekriva zube, kako bi se poboljšao izgled osmijeha.

U poliklinici Arena Dental, naši stomatolozi su visoko kvalificirani u upotrebi dentalnog lasera za sve gore navedene tretmane. Osim toga, dentalni laser se također koristi u izbjeljivanju zubi i uklanjanju obojenja sa zubi. Korištenje dentalnog lasera za ove primjene omogućuje brže i učinkovitije liječenje, a također smanjuje rizik od oštećenja zdravog zubnog tkiva.

laser-blog-1

Lite Touch dentalni laser

U poliklinici Arena Dental koristimo LiteTouch dentalni laser, koji ima nizak nivo vibracija i buke, što smanjuje stres pacijenata tijekom tretmana. Također, naši stomatolozi pažljivo prilagođavaju lasersku snagu i dužinu impulsa za svakog pacijenta kako bi se postigao najbolji rezultat.

Uz brojne prednosti koje dentalni laser nudi, važno je napomenuti i da je korištenje dentalnog lasera sigurno i bezbolno. Mnogi pacijenti se često brinu oko boli i nelagode tijekom stomatoloških zahvata, no upotreba dentalnog lasera pomaže u smanjenju te nelagode.

Ako razmišljate o stomatološkom zahvatu i zanima vas hoće li se koristiti dentalni laser, slobodno nas kontaktirajte kako bismo vam pružili više informacija. Naši stomatolozi će se pobrinuti da vam pruže najbolju uslugu i tretman uz upotrebu najnovije tehnologije.

laser-blog-2

Naručite se na pregled već danas

Korištenje dentalnog lasera u stomatologiji je postalo sve popularnije zbog svoje preciznosti, učinkovitosti i manje štetnih učinaka na zdravo tkivo i okolno područje. U poliklinici Arena Dental, naši stomatolozi koriste dentalni laser u različitim stomatološkim tretmanima, uključujući uklanjanje karijesa, lasersku terapiju desni, izradu gingivektomije, izbjeljivanje zubi i uklanjanje obojenja sa zubi.

Koristimo LiteTouch dentalni laser koji je siguran i bezbolan, a naši stomatolozi su visoko kvalificirani u korištenju tehnologije dentalnog lasera. Ako tražite stomatološki zahvat, slobodno nas kontaktirajte kako bismo vam pružili više informacija o korištenju dentalnog lasera i najboljoj mogućoj usluzi.

Dogovorite besplatan specijalistički pregled

Rezervirajte termin koji uključuje besplatan specijalistički pregled dentalne situacije, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu usluge u skladu s vašim željama i mogućnostima. Slobodno nas pitajte sve što vas zanima - rado ćemo odgovoriti!

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Parodontoza: uzroci, simptomi, liječenje

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više