BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Kako izgleda postupak ugradnje zubnih implantata?

dr. Lukas Džodan s modelima implantata

Današnji ubrzani tempo i način života, genetska predispozicija, loša ili neredovita oralna higijena i prehrana siromašna nutrijentima dovode do sve učestalijeg problema – nedostatak zuba – čime se bitno narušava kvaliteta života osobe.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Postoje razna stomatološka rješenja za bezubost, međutim, implantologija kao stomatološka disciplina, odnosno ugradnja implantata, danas predstavlja najmodernije i doživotno rješenje kod gubitka jednog ili više zuba. Glavna prednost ugradnje zubnih implantata je što susjedni, zdravi i neoštećeni zubi ostaju netaknuti jer nema potrebe za njihovim brušenjem.

Zubne implantate mogu ugraditi gotovo sve osobe starije od 18 godina te se sve više pacijenata odlučuje za njih kao trajno rješenje njihove dentalne slike. Proces ugradnje zubnih implantata u potpunosti je bezbolan, odvija se pod lokalnom anestezijom i kratko traje. Jednostavan je te pruža funkcionalnost i estetiku visoke kvalitete.

3D model implantata i titanskog vijka

Pacijenti dobivaju jamstvo na implantate za cijeli život

Iskustvo u izradi preko 20,000 zubnih implantata rezultat je predanosti našeg tima stručnjaka oralne kirurgije, protetike i opće stomatologije koji su uključeni u tijek svakog zahvata ugradnje zubnih implantata. Pacijenti dobivaju jamstvo na implantate za cijeli život što je, uz povjerenje u znanje i iskustvo doktora te financijsku komponentu, bitan faktor pri odlučivanju na zahvat.

Postupak prije same ugradnje zubnih implantata

Prije nego se započne postupak ugradnje implantata i prije nego se pacijent odluči za zahvat, prolazi se protokol od nekoliko koraka tijekom kojih se pacijent konzultira s doktorom, prolazi detaljan specijalistički preged kako bi se očitala dentalna slika te dobiva dijagnozu i plan zahvata.

Kako bi odlučio koliko implantata će se ugraditi i na koje pozicije, oralni kirurg će očitati digitalni CT, što je neophodno kako bi se izmjerili i precizirali svi parametri i tako postigla maksimalna preciznost i kvaliteta zahvata.

Postupak ugradnje implantata.

Pacijenti dobivaju kompletnu dijagnostiku, opis zahvata, tijek kompletne terapije te potpunu podršku specijalista stomatologije tijekom svih faza postupka ugradnje.

Koraci u postupku ugradnje zubnih implantata

  1. Umetanje titanskog vijka u kost čeljusti prvi je korak u postupku ugradnje. Postupak ugradnje jednog implantata traje oko 15 minuta, ovisno o pacijentu i obavlja se u jednom dolasku. Postupak se provodi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan.

    Zubni implantati preuzimaju funkciju nosača gornjeg vidljivog dijela zubne krunice i ulogu korijena zamjenskog zuba. Rade se od iznimno otpornog i kvalitetnog titana koji je najbolji metal za zubne implantate. Titan ne izaziva alergije, posjeduje izrazito visoku čvrstoću i jedinstvenu sposobnost spajanja s kosti te stvara čvrstu podlogu za zamjensku krunicu.

Zadovoljan pacijent  ugradnjom implantata

  1. Između implantata i zubne krunice postavlja se abutment ili suprastruktura koji imaju ulogu vezivnog elementa između titanskog vijka – implantata – i zubne krunice.

  2. Nakon ugradnje implantata započinje oseointegracija, proces u kojem se implantat spaja, tj. sraste s kosti i postaje potpun nadomjestak i zamjena korijenu zuba. Proces sraštavanja traje oko 3 mjeseca i nakon završetka na implantat se postavlja zubna krunica.

  3. Postavljanje nadogradnje, odnosno zubne krunice završna je faza ugradnje implantata. Prvo se postavlja privremena krunica koja pomaže „oblikovati“ desni, nakon čega se postavlja trajna krunica. Veličina, oblik i boja zubnih krunica su jedinstvene, vizualno se miješaju s ostatkom zubi i postižu potpuno prirodan izgled. Protetsku nadogradnju – zubnu krunicu – izrađuju zubni tehničari u našem laboratoriju poliklinike, čime se postiže maksimalna sinergija stomatologa i zubotehničara koji tijekom cijele terapije vrlo blisko surađuju te su uključeni u svaki korak zahvata.

bl-4-ugradnja-implantata-pacijent

  1. Zadnji korak u procesu ugradnje zubnih implantata je oporavak i zarastanje – većina pacijenata ne navodi velike tegobe, odnosno moguć je manji osjećaj neugode koji je moguće otkloniti analgeticima.

  2. Ono što je vrlo bitno naglasiti jest kako je potrebno slijediti upute stomatologa, održavati dobru oralnu higijenu te obavljati redovite stomatološke kontrole i profesionalno očistiti kamenac jednom godišnje.

Zahvaljujući vrhunskim oralnim kirurzima i najmodernijoj, digitalnoj tehnologiji, u Poliklinici Arena Dental ugradnja implantata je bezbolan, brz i siguran zahvat. Održavanjem pravilne oralne higijene, redovitim kontrolama i profesionalnim čišćenjem zubi, zubni implantati mogu potrajati cijeli život. Rizik od odbacivanja zubnih implantata je sveden na minimum, a postoji kod osoba koje su pušači, dijabetičari te kod osoba koje pate od parodontitisa.

Nedostaje li vam jedan ili više zuba, želite stručno mišljenje ili vas zanima plan terapije, rezervirajte svoj termin besplatnog specijalističkog pregleda. Kontaktirajte nas još danas pozivom na broj 01/6542-655 ili putem e-maila na adresu info@arenadental.hr.

Dogovorite besplatan specijalistički pregled

Rezervirajte termin koji uključuje besplatan specijalistički pregled dentalne situacije, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu usluge u skladu s vašim željama i mogućnostima. Slobodno nas pitajte sve što vas zanima - rado ćemo odgovoriti!

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više