BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Kako digitalna stomatologija pomaže pacijentu?

Prednosti digitalne stomatologije.

Posljednjih godina, nove tehnologije su u velikoj mjeri promijenile naš svakodnevni život. Ovaj trend nije zaobišao niti stomatologiju gdje je razvoj tehnologije omogućio nastanak raznih kreativnih metoda pri rješavanju raznih stomatoloških problema.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Ranije, posao stomatologa sastojao se isključivo od manualnog posla, dok je danas, zahvaljujući novim trendovima i korištenju inovativnih rješenja, ova grana medicine, znatno napredovala.

Uzimanje otiskla intraoralnim skanerom.

Bitno je naglasiti kako digitalna stomatologija ne zamjenjuje znanje, stručnost i vještinu stomatologa već unaprjeđuje dijagnostičke tehnike i stomatološke tretmane koji uključuju upotrebu digitalne (računalno navođene) tehnologije koja pomaže stomatolozima pri dijagnostici, kako bi dentalnu sliku sagledali iz nove perspektive i znatno preciznije nego ranije, prije računalno navođenih tehnologija.

Digitalna stomatologija transformirala je stomatološku praksu i pacijentima pružila visokokvalitetnu uslugu i ugodniju terapiju što u konačnici, kod pacijenata, rezultira zadovoljstvom pružene usluge i manjim strahom od posjeta stomatologu.

Što digitalna stomatologija omogućuje pacijentima?

Jedna od najvećih prednosti digitalne stomatologije je ugodniji postupak uzimanja dentalnog otiska. Pri uzimanju digitalnog otiska, otisak se više ne uzima pomoću otisne mase u ustima, što izaziva osjećaj neugode kod većine pacijenata.

Uz INTRAORALNI SKENER pacijentima se otisak uzima mnogo jednostavnije, brže i te, osim što je sam proces mnogo ugodnije iskustvo za pacijenta, preciznost digitalnog uzimanja otiska je maksimalna, što osigurava kvalitetan i precizan protetski rad.

Proces kreiranja novog osmijeha.

Proces kreiranja novog osmijeha kraći je i brži

Pomoću digitalnih tehnologija štedi se na vremenu, a proces kreiranja osmijeha postaje kraći i brži, što je prednost kako za pacijente, tako i za stomatologa. Pacijenti mogu odmah vidjeti digitalnu snimku svojih zubi na monitoru ispred sebe. Osim što nema više uzimanja otisaka, nema ni čekanja ni osjećaja neugode. Dentalna slika pojavljuje se u nekoliko trenutaka na ekranu, savršeno precizno i odmah dostupno za daljnji rad.

3D dijagnostika – bitan korak u određivanju plana terapije

Dijagnostika je osnovni korak za određivanje plana terapije stomatološkog zahvata. Digitalne rendgenske snimke omogućuju prikaz svih anatomskih struktura zuba i čeljusti, uz smanjeno zračenje i do 90 % u odnosu na klasične.

Našoj poliklinici koristimo 3D digitalni rendgen i 2D digitalni ortopan – uređaje za detaljno definiranje individualnih terapija i zahvata. Snimanje digitalnim ortopanom i izrada rendgenskog snimka traje svega nekoliko minuta, stoga nije potrebno prethodno ugovaranje termina. Postupak snimanja kod 3D CBCT snimanja traje 30 sekundi po čeljusti, a kod 2D digitalnog ortopana desetak sekundi. Budući da nema čekanja, snimak se dobiva odmah po završetku snimanja na CD mediju ili se snimak pacijentima šalje na njihovu e-mail adresu.

3d dijagnostika s dr. Andrija Bošnjakom.

Pomoću 3D digitalnog rendgena dobivamo uvid u unutarnje stanje zuba i okolnih tkiva te je moguće detektirati probleme koji nisu uočljivi redovnim stomatološkim pregledom, ali neophodno ih je dijagnosticirati kako bi se pripremio detaljan plan i tako provela uspješna implantološka terapija koja započinje identifikacijom strukture sinusne šupljine u svim dimenzijama i alveolarnog (lingvalnog) živca te se dobio precizan uvid u stanje čeljusne kosti.

Prednosti CBCT uređaja su visoka jasnoća i rezolucija slike, vrlo mala doza zračenja te kratko vrijeme izlaganja zračenju.

CT rendgenska snimka neophodna je u implantologiji i kod većih oralno kirurških zahvata kako bi se dobio precizan uvid u anatomsku strukturu kosti, zglobova i maksilarnih sinusa.

Digitalna stomatologija omogućuje ugradnju novog zuba u samo jednom posjetu

Za proces izrade novog zuba ranije je bilo potrebno nekoliko dana. Danas, upravo radi uporabe digitalne stomatologije, novi zub je moguće izraditi u samo 24 sata odnosno pacijentima se može ugraditi zubna krunica u samo jednoj posjeti stomatologu.

Nakon što se skenira čeljust, snimka se šalje u naš zubotehnički laboratorij koji kreće u dizajniranje i izradu zubnog nadomjestka. Postupak je izrazito brz i omogućuje izradu jedne krunice u 20-ak minuta, zahvaljujući sustavu CAD/CAM. Sinergija ovih novih tehnologija razlog je zašto pacijenti dobivaju potpuno novi zub u samo jednoj posjeti poliklinici.

Dizajniranje zuba CAM/CAD tehnologijom.

Zubi su dio prekrasnog osmijeha i sretnog lica, a cilj digitalne stomatologije svakako je olakšati, ubrzati i poboljšati put do novog osmijeha. Dentalna, ali i sve ostale grane medicine, marljivo rade posljednjih nekoliko godina na digitalizaciji klasičnih stomatoloških postupaka kako bi se pacijenti osjećali što ugodnije te kako bi se povećala kvaliteta liječenja.

Lijep i, prije svega, zdrav osmijeh ogledalo su našeg životnog stila i navika, a uz razvoj digitalne stomatologije, stomatološke usluge nikada nisu bile kvalitetnije i dostupnije.

Ako i vi želite iskusiti brže, ugodnije i kvalitetnije iskustvo dobivanje novog osmijeha u samo jednoj ili nekoliko posjeta, naručite se na besplatan specijalistički pregled ispunjavanjem kontakt forme ispod teksta i vratite osmijeh na lice. ?

Dogovorite besplatan specijalistički pregled

Rezervirajte termin koji uključuje besplatan specijalistički pregled dentalne situacije, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu usluge u skladu s vašim željama i mogućnostima. Slobodno nas pitajte sve što vas zanima - rado ćemo odgovoriti!

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više