BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Izbor brenda zubnih implantata : Utječe li odluka na oralno zdravlje pacijenta?

Kada je riječ o nadoknadi izgubljenih zuba, zubni implantati su postali zlatni standard. Imaju sposobnost vraćanja osmijeha i samopouzdanja pacijentima, a ujedno osiguravaju trajnu i funkcionalnu zamjenu za prirodne zube. No, postavlja se pitanje: Je li izbor brenda zubnog implantata zaista važan? U ovom blog postu istražujemo ovu temu dublje, uspoređujući standardne implantate brenda MIS i premium implantate brenda Straumann kako biste bili sigurni u svoju odluku o oralnom zdravlju.

AUTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

LinkedIn

Prije nego se posvetimo razmatranju brendova, važno je razumjeti koliko su zubni implantati bitni za oralno zdravlje. Gubitak zuba, bilo zbog ozljeda, bolesti desni ili drugih razloga, može imati ozbiljan utjecaj na cjelokupno oralno zdravlje. U takvim situacijama, zubni implantati postaju ključni faktor u očuvanju i poboljšanju oralnog zdravlja.

Jedna od ključnih prednosti zubnih implantata je očuvanje čeljusti i gustoće kosti. Gubitak zuba može rezultirati pomicanjem kosti čeljusti, što ima ozbiljne implikacije na oblik lica i funkcionalnost preostalih zuba. Kako bi se očuvala struktura kosti čeljusti, zubni implantati simuliraju korijene izgubljenih zuba i vraćaju funkcionalnost oralnoj šupljini. Gubitak zuba može značajno otežati žvakanje hrane i izgovaranje riječi, što može negativno utjecati na svakodnevni život. Implantati omogućuju pacijentima da jedu raznoliku hranu i govore s jasnoćom, poboljšavajući kvalitetu života.

Također, zubni implantati štite preostale zube, dok druge metode zamjene zuba, poput mostova, zahtijevaju brušenje i oštećivanje zdravih zuba kako bi se osiguralo pravilno postavljanje.

Koja je razlika između standard i premium implantološkog rješenja?

Obje vrste zubnih implantata su slične i ne možemo reći da postoje neke velike razlike ili da jedna vrsta zubnog implantata nema ono što ima druga, i obrnuto.

Kada razmatramo standardne implantate, brend MIS nudi nekoliko ključnih prednosti po kojima su poznati:

  • Pristupačnost: MIS implantati su pristupačniji u usporedbi s premium opcijama, što ih čini boljom opcijom za pacijente koji traže efikasno i funkcionalno rješenje.
  • Pouzdanost: MIS ima dugogodišnju reputaciju u stomatologiji. Njihovi implantati su se pokazali pouzdanim i kvalitetnim.
  • Brza dostupnost: Standardni implantati MIS-a često su dostupni u mnogim stomatološkim klinikama, što skraćuje vrijeme čekanja za pacijente.

S druge strane, premium implantati brenda Straumann poznati su po:

  • Vrhunskoj kvaliteti materijala: Straumann implantati su napravljeni od titana i poznati su po visokoj čistoći, čime osigurava dugotrajnost i otpornost implantata.
  • Estetska vrijednost: Straumann implantati dizajnirani su kako bi se savršeno uklopili s vašim zubima, pružajući iznimno prirodan izgled.
  • Dugoročna investicija: Premium implantati često pružaju dugoročnu sigurnost i zadovoljstvo pacijenata.
  • Veća preciznost: Kod Premium implantata proizvođač daje veću garanciju glede preciznosti obrade implantata, kako njegove površine, tako i točnih dimenzija istog te na koncu i kvalitativne stabilnosti materijala kroz vrijeme.

Blog header (21)

Kako odabrati pravi brend implantata?

Prilikom izbora brenda zubnih implantata važno je pridati pažnju sljedećim faktorima:

Financijski aspekt: Vaš budžet igra ključnu ulogu u odabiru implantata. Razmotrite svoje financijske mogućnosti i pronađite ravnotežu između cijene i kvalitete.

Osobne preferencije: Ako vam je izgled iznimno važan, premium implantati mogu biti bolji izbor. Ako tražite funkcionalnost i dugotrajnost, standardni implantati su sasvim prihvatljivi.

Konzultacija sa stomatologom: Vaš stomatolog je vaš najbolji savjetnik. Oni će procijeniti vaše oralno zdravlje, potrebe i preferencije kako bi vam preporučili najbolji izbor.

Ono što je važno naglasiti jest da obje vrste zubnih implantata su iznimno biokompatibilne, što znači da lako srastaju s čeljusnom kosti i ponašaju se kao prirodni zub.

44

Uz to, mi u poliklinici Arena Dental dajemo doživotnu garanciju na ugrađen zubni implantat, tako da se naši pacijenti sa sigurnošću mogu prepustiti u ruke naših stomatologa i pružiti im kompletno povjerenje.

Izbor brenda zubnih implantata može značajno utjecati na vaše oralno zdravlje i opću kvalitetu života. Bez obzira na to jeste li odabrali standardne implantate brenda MIS ili premium implantate brenda Straumann, važno je razumjeti svoje potrebe i budžet.

Vaša oralna zdravstvena odluka trebala bi biti temeljena na individualnim preferencijama i stručnim savjetima vašeg stomatologa. Kvalificirani stomatolog i odgovarajuća briga o implantatima ključni su za uspješan proces implantacije, bez obzira na brend koji odaberete.

Vrlo rado ćemo vas savjetovati o vrsti implantata koja je najbolja za vas, stoga nam se javite i dogovoriti ćemo termin besplatnog pregleda i konzultacija koji vam najbolje odgovara!

43

Naručite se na besplatan pregled!

Molimo ispunite potrebne podatke kako bismo vam mogli ponuditi termin pregleda. Termin uključuje besplatan specijalistički pregled usne šupljine, konzultacije sa stomatologom, izradu plana terapije te cjenovnu ponudu potrebnih tretmana u skladu s vašim željama i mogućnostima.

Prije dostavljanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Politiku privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.

Posljednje objave

Krvarenje zubnog mesa - slučajnost ili razlog za brigu?

Pročitaj više
Pročitaj više

Krunice ili ljuskice: razlike i prednosti

Pročitaj više
Pročitaj više